Onze tekenaars stellen zich aan u voor.

Nils

 

Nils Bierman

In 1998 ben ik afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, sindsdien ben ik zelfstandig grafisch ontwerper en illustrator.

Voor meer informatie bezoek Nils’ website: www.metnils.nl

 

 

 

 

NicolineNicoline Heemskerk

“Tekenen is mijn passie, alles begint met een tekening”

Altijd al maakte ik tekeningen en beschilderde van alles met de verf uit mijn vaders schuur. Auto’s, deuren, jasjes, motoren, alles werd ‘gecustomised’. Om het wat serieuzer aan te pakken ging ik naar de Wackers Academie in Amsterdam waar ik in 1999 afstudeerde als kunstschilder. Intussen had ik een baan als illustrator/ontwerper bij Koninklijke Sanders in Leiden waar ik grafisch ben opgeleid.

Sinds 2003 werk ik zelfstandig in Warmond en combineer het maken van schilderijen met illustraties en licht grafisch ontwerp.

Kijk voor meer informatie op Nicoline’s website: www.nicoline-heemskerk.com

 

 

Rooske

 

 

Rooske Eerden

Tekenen is voor mij zelfexpressie, en een talent dat ik heb gekregen. Tekenen brengt me veel plezier en trots! Ik hou van humor in mijn tekeningetjes 🙂 Qua opleiding ben ik “self-made”. Sinds 2013 werk ik als freelance tekenaar naast mijn reguliere baan. Ik maak o.a. illustraties, stripjes en visuele notulen.

De website van Rooske: www.scratchgraphics.nl

 

 

ElineW2

 

 

Eline W

Vanaf ongeveer mijn 8e wist ik dat ik striptekenaar wilde worden. Helaas was er in 1985 nog geen striptekenopleiding in Nederland, dus werd ik, na een kort verblijf op de kunstacademie in Utrecht autodidact. Ik werk sinds 1986 als freelance illustrator/striptekenaar. In 2007 kwam mijn stripboek ‘De Avonduren van Artemis Nachtegaal’ uit.

Mijn meest recente werk is altijd te vinden op Twitter: www.twitter.com/el1new

 

 

 

Jonathan

 

 

Jonathan van Engelenhoven

“Ik wist al sinds mijn derde dat ik striptekenaar wilde worden. Na mijn middelbare school heb ik daarom in België de opleiding stripauteur gevolgd en ben sindsdien full-time striptekenaar!”

Voor meer informatie over Jonathan: www.banjoofjustice.wordpress.com

 

 

Caspar

Caspar ten Dam

Van jongs af aan (vanaf ongeveer 5 jaar oud) tekende en schilderde ik bijna dagelijks (met een half jaartje tekenschool in 1984; verder ben ik alleen autodidact) – totdat ik in de ’90er jaren van de vorige eeuw politicologie ging studeren in Leiden en het computertijdperk (en al de tijd dat daaraan verloren ging) echt zijn intrede deed. Daarna werd het (strip)tekenen slechts incidenteel helaas, met hier en daar heel af en toe een betaalde  opdracht.

Ik heb het tekenen pas echt weer opgepakt toen ik in het najaar van 2014 met mijn onderzoeks- en adviesbureau begon (www.ctdamconsultancy.com) en vanaf het voorjaar 2015 toetrad tot de Draw Club Leiden (op Facebook). Want gek genoeg word ik ook gevraagd om cartoons en andere illustraties in opdracht te maken via mijn eenpersoonszaak. Daar ga ik dus lekker mee door!

Kijk hier voor meer tekeningen van mij.