Hoi! Leuk dat je de moeite neemt om een kijkje te nemen op deze pagina van de website.

Onze crowdfundingcampagne bij www.voordekunst.nl is geslaagd!! Donateurs, heel veel dank!
Maarrrrr er is nog meer nodig om het stripboek De Ziel van Leiden eind januari 2017 bij alle Leidse huishoudens op de mat te laten vallen.

Doneren kan nog steeds: IBAN nummer: NL57ABNA0496356585, ten name van Futuremanagement en onder vermelding van ‘donatie De Ziel van Leiden’

Waar hebben we geld voor nodig?
De kosten van dit project liggen bij de website (bouwen en onderhouden), het organiseren van de stadssessies, de onkostenvergoeding voor de Leidse striptekenaars (die hier echt veel tijd in gaan steken), de lancering in januari en de productie en de verspreiding van het boek. In totaal hebben we € 50.000 nodig.

Daarvoor is er wel een jaar gesprek en reuring in de stad geweest over de Ziel van Leiden én hebben eind januari 50.000 huishouden (150.000 Leidenaren) een gratis exemplaar van het stripboek in de bus.

Waarom zou jij geld doneren?
Het antwoord is simpel: omdat je Leiden een warm hart toe draagt. Samen delen we één ding: de liefde voor de stad. Of het nou de muziek is, de historische binnenstad, de universiteit, de markt, de ambachten, de musea, de kroegen of de gezelligheid, we zijn allemaal Leienaars en daar zijn we trots op!

Wat krijg je er voor terug?
Eind januari 2017 vind je hoe dan ook een mooi stripboek in de bus!

Een door Joppe gesigneerde strip ontvangen? Een VIP ontvangst tijdens de lancering van de strip? Je zaak, naam of jijzelf als figurant in de strip. Exposure tijdens de eerste uitreiking van de strip? Het kan allemaal.

Neem voor ideeën, mogelijkheden en meer informatie contact op met de initiator van dit project:
Robert van Oirschot, rvanoirschot@alares.nl, 06-29540778.

Wie werkt er mee aan het project?
De zoektocht is een samenwerking van het projectteam met de stad Leiden, met haar bewoners, ondernemers, Leidse media en iedereen die zich betrokken voelt bij de stad Leiden. Nu al -op een of andere manier- betrokken zijn o.a. Leiden Marketing, Restaurant Burgerzaken, Old School, Stadslaboranten, Stadslab Leiden, Café Van Engelen, Leidse Stadspodia, de Leidse muziekscene, het Leidsch Dagblad, SleutelstadFM… Geen zolderkamer experiment maar met recht voor en door Leiden.

Goed om te weten!
Voor de Kunst en Stadslab Leiden zijn culturele ANBI stichtingen (AlgemeenNut Beoogde Instelling). Een ANBI stichting heeft fiscale voordelen. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Zo betaal je netto eigenlijk niets en kan ‘De Ziel van Leiden’ haar project realiseren dankzij jouw steun!